תזונה סינית


תזונאי סיני, בונה את התפריט התזונתי ע"י אבחנה מעמיקה של האדם העומד מולו, ע"פ עקרונות הרפואה הסינית המבדילה את האדם מחברו, ומשום כך ייצא שכל אדם יקבל תפריט שונה ומגוון, המתאים לאותו אדם ואל הגורמים הספציפיים אשר הביאו להתפרצות המחלה.
על פי הרפואה הסינית, תזונת האדם מהווה נדבך חשוב ומרכזי במניעה ובריפוי של הגוף. על פי הרפואה הסינית, המזון מקוטלג ומובדל ע"פ צבעו, צורתו, טמפרטורה וכיוונו האנרגטי בגוף. 
לדוגמא, אדם הסובל מגלי חום, הזעות וכאבי ראש (ע"פ אבחנה סינית – אדם הסובל מעודף חום ואנרגיה המטפסים בפלג הגוף התחתון אל פלג הגוף העליון), יורה להרבות במזונות בעלי טמפרטורה קרירה שכיוונם האנרגטי כלפי מטה, לדוגמא – אצות ים, מלפפון, חסה, צנון, תפוחים, שעועית מאש מונבטת וכד'. יחד עם זאת, יורה להימנע ממזונות חמימים בעלי כיוון אנרגטי העולה מעלה אשר יחריפו את כאב הראש ואת תופעות החום, לדוגמא – בצל יבש ובצל ירוק, אפונה, בזיליקום, גזר, ג'ינג'ר, אשר יחריפו את כאב הראש ואת תופעות החום, לדוגמא – בצל יבש ובצל ירוק, אפונה, בזיליקום, גזר, ג'ינג'ר.
דוגמא נוספת, כאשר מגיע מטופל הסובל מעצירות, תחילה יש להבין מהו המקור לעצירות, כיוון שישנן אין ספור סיבות שיכולות להביא לעצירות, כגון: יובש, חום, תשישות של הגוף, סטרס (לחץ) וכד'. אם מצאנו כי הסיבה לעצירות היא יובש, המטופל יתבקש להגדיל את הצריכה במזון מלחלח, כגון: דוחן, חיטה, טחינה, זרעי פשתן, אבוקדו, אגסים וכד'. מנגד, יתבקש המטופל להמנע ממזונות חמימים ומייבשים ומצורות הכנת מזון אשר יוצרות חום ויובש, כמו: אפייה וצלייה לסיכום, כפי שנראה - הטיפול בעזרת תזונה ע"פ עקרונות הרפואה הסינית הוא טיפול פשוט, טבעי, זמין ונגיש וללא שום תופעות לוואי, ויחד עם זאת אפקטיבי לאין שיעור.