מדריך לתזונה נכונה

שמי ליאור שיינזינגר, מטפל ברפואה סינית כ 15 שנה. 
אני לא דיאטן ואינני תזונאי, אני מטפל ברפואה סינית ובזכותה הצלחתי לעזור למאות אנשים.
לרפואה סינית חוכמה וכלים שבזכותם אני מחזיר אנשים לשגרתם הבריאה כבר זמן שנים רבות.
כתבתי את המדריך כי עם השנים הבנתי שאתם יכולים לעזור לעצמכם בחלק גדול מהמקרים.
בפרמטרים רבים בחיינו קשה לנו לעיתים לשלוט, אך על התזונה אנחנו יכולים לשלוט וכבר עכשיו אתם יכולים להתחיל בשינוי המיוחל בחייכם ולהרגיש טוב יותר!
המדריך נכתב מתוך למידה, קריאה, מחקר וניסיון קליני רב שנים שצברתי.
אני מבטיח לכם, כי אם תיישמו ולו במקצת את המלצותיי, ותשנו את הרגליכם התזונתיים, תתחילו להרגיש בהבדל.
חשוב לי לומר שמדובר בהמלצות כלליות עבור תחזוקה בריאה של הגוף. אם הנכם סובלים מבעיה ספציפית מומלץ לפנות למטפל מוסמך לשם אבחון מעמיק וטיפול מותאם.
במדריך זה, אדבר על מספר עקרונות בסיסיים שיכולים לשנות את חייכם.
עקרונות אלה מיושמים כבר מאות שנים באוכלוסיות שבהן תוחלת חיים היא למעלה מ – 100 שנה תוך שמירה על מצב פיזי ונפשי מצוין.
כיום, כ-70% מהאוכלוסיית המערב מתים בטרם עת בעקבות מחלות כרוניות שונות, ונתונים אלה אף הולכים ומחריפים עם השנים.
מצב עגום זה יכול להשתפר פלאים בעזרת המידע הבסיסי שאותו אנסה להעביר לכם.
החדשות הטובות הן שגופנו ניחן במתנת שמיים מאוד גדולה, והיא - חוכמתו המולדת לשרוד ולהישאר בחיים למרות כל הקשיים. 
המחלה היא בסה"כ תגובה טבעית של הגוף לאורח חיים לקוי שבו אנו חיים. המחיר, שהוא המחלה, הוא המאמץ של הגוף לשמור על חיינו.

ושוב אומר, מספיק שתשנו במקצת את הרגליכם התזונתיים כפי שיפורט להלן ובטוחני שתצליחו להגיע לבריאות אופטימלית.
כולנו פגשנו במהלך חיינו את אותו חבר שסיפר לנו על הדיאטה המושלמת שלו שבזכותה השיל ממשקלו, מרגיש אנרגטי, חי, ישן מצוין וחייו השתנו מאז השינוי התזונתי. אך כאשר אתם ניסיתם את אותה דיאטה בדיוק, הרגשתם בדיוק ההפך, תשושים, עייפים ולעיתים חולים יותר.
הנקודה שאני רוצה להבהיר היא שלכל אחד מאתנו ישנה ביוכימיה ייחודית משלו, כולנו אומנם בבסיס דומים אך עדיין שונים אחד מהשני.
לכל אחד מאתנו חילוף החומרים שונה וספיגת מרכיבי המזון שונה. כל אחד מאתנו צריך שילובים שונים של מזונות, פרופורציות שונות של מזונות, חלקנו זקוקים למזונות מסוימים ואחרים דוחים אותם. 
חלקנו מרגישים נהדר בדיאטות עשירות בחלבונים בעוד חלקנו זקוקים לדיאטה עשירה בפחמימות. 
לכן, בכל הנוגע לתזונה שלך, אל תסמכו על דיאטות של אחרים בעיניים עצומות, בסופו של דבר זה אתם שתחליטו מהי באמת התזונה הטובה ביותר עבורכם.
שינוי תזונתי הוא אחד מהגורמים העיקריים והבסיסיים בדרך לחיים בריאים אך לצערנו מדובר גם על שינוי שהוא אחד הקשים ליישום. 
אנו אוכלים לא רק לשם הזנת גופנו אלא עבור רגשותינו ונוחות חברתית. כאשר תחליטו על השינוי שברצונכם לעשות תהיו ריאליים ותזכרו שעדיין תוזמנו לאירועים, ארוחות ערב עם חברים, ערבים מתסכלים בעבודה וערבים שבהם אתם בודדים בבית. לכן, אל תניחו כי תוכלו להתגבר תמיד על הפיתוי ב -100%. מתינות עדיפה על קיצוניות.
מחקרים מראים כי 97% מהאנשים שהשילו ממשקלם בזכות תוכנית תזונתית, חזרו למשקלם המקורי לאחר 5 שנים. הסיבה היא משום שזה בלתי אפשרי להיות תמיד מושלם, אנחנו צריכים למצוא את דרך האמצע. למשל, קפה יכול להיות הרגל גרוע עבורכם, אך עדיף לשתות קפה לעיתים (פחות מפעם ביום) מאשר להיות מתוסכלים.


בואו נדבר על התזונה בעולם המערבי – 
אז מה רע עם התזונה של העולם המערבי? אנו צורכים בממוצע כ 40% שומן מסך תזונתנו היומית כאשר ההמלצה היא ל- 10% בלבד. השומן המוגבר, מפריע לפעילות המעיים, גורם לעודף משקל, חוסם את העורקים ומוביל לבעיות רפואיות רבות. 
אנו צורכים כמויות קיצוניות של סוכרים, הצריכה והזמינות של הסוכרים בעולמנו מייצרת תנודות קיצוניות במשק הסוכר בגוף מה שמשפיע לרעה על מערכות רבות וחשובות בגופנו.
בשל העובדה שאנו מתבססים על מזון לא מזין ובמקום אנו אוכלים מזון שמן וכבד הגוזל משאבים ואנרגיה מהגוף כך אנו מרגישים, כבדים ותשושים וכדי להתעורר אנו שותים קפה ואוכלים סוכרים המספקים לנו עליה זמנית באנרגיה אך מיד לאחר מכן אנו שוב מתרסקים מה שמכניס אותנו למעגל שקשה לצאת ממנו.
ובנוסף, היות המזונות בעולמנו עשירים ברעלנים, הורמונים ואנטיביוטיקה, אנו מעמיסים על פעילות הכבד ומכאן מתחילה שרשרת של תהליכים שבראשה תגובה חיסונית מוגברת שעלולה להוביל למחלות כרוניות וניווניות ורבות.
הרגלים אלה טבועים בנו עוד מגיל קטן, מתקופת הגן והבית ספר ואין פלא שילדים מחפשים את הממתק לאחר הארוחה כי ללא זה הם לא מרגישים אנרגטיים מספיק למשחק. אנו נושאים את אותם הרגלים גם לעולם המבוגרים וללא הקפה או הסוכר הזמין אנו לא יכולים להמשיך לעבוד ולעיתים הוא אף משמש גם כ"מגן רגשי" מפני כעס, בדידות, שעמום וכיו"ב.


מאחר ויש דעות רבות בנושא התזונה, לפני שאתן לכם עצות תזונתיות חשוב לי שתבינו את עמדתי. ההמלצות התזונתיות שלי מבוססות על כמה רעיונות בסיסיים שמטופליי יישמו והרגישו שיפור עצום בבריאותם. בסיום המדריך אתן לכם רשימת המלצות קצרות ומדויקות לתזונה נכונה.

תחילה נתייחס למספר עקרונות תזונתיים חשובים לאין שיעור לבריאות האדם:

1 - פעילות מעיים תקינה –
המשמעות של פעילות מעיים תקינה היא יציאה ללא קושי לפחות פעם ביום. אנו נרצה לשמור על מצב זה על מנת למנוע מצב של הצטברות מטבולית ההופכת להיות רעילה וגורמת למחלות.
לטיפול ומניעה של עצירות עלינו להפחית צריכה של שומן שמאט את תהליך העיכול ולהגביר את צריכת הסיבים. 
בנוסף, אנו חייבים להתמקד בצריכת מזון שהוא זמין לספיגה. לכן, עדיף מעט לבשל את המזון מאשר לאכול אותו חי ואם בכל זאת אוכלים מזון חי מומלץ להוסיף אליהם גינגר או שומר. 
מזונות המבוססים על חיטה וחלב הם יצרניי ליחה ומאוד אלרגניים ויכולים לגרום להפרעות בפעילות המעיים. הם לא בהכרח גורמים לעצירות אך הליחה שהם מייצרים נדבקת לדפנות המעיים ופוגעים בתהליך הספיגה. 
מוצרי בשר גם הם מאטים את פעילות המעיים ויכולים לגרום לעצירות 
מוצרים המכילים הורמונים או שעברו הדברה, מעבר לעובדה שהם מסרטנים, הם חומרים שלגוף לא קל לעכל אותו ולכן יכולים ליצור עצירות, דליפת מעיים ולפגוע בתפקודו של הכבד.


2 – הזנת הדם והגוף – 
הביטוי "הזנת הדם" נלקח מתוך עולם הרפואה הסינית, המשמעת היא שחשוב לאכול מזון שיש בו ערך תזונתי. אם להיות יותר ספציפיים, הסינים ראו את הדם כאל חומר מזין המתכלה משום אורח חיינו הדחוק והלחוץ ולכן אחת הבעיות השכיחות באוכלוסייה המערבית היא אנמיה וגודש או עומס על הכבד.
צריכה של עלים ירוקים כהים מזינים את הדם, מנקים את הכבד ומקלים על העומס שלו. לדוגמא – קייל, עלי סלק (מנגולד), תרד, כרוב ירוק, ברוקולי, חסה, וכיו"ב. בנוסף, בזכות העובדה כי הם מנקים את הכבד, המשמעות היא שהם מביאים לתהליך של ניקוי רעלים בגופנו.
ירקות שורש גם יזינו את הדם, יגבירו את פעילות המעיים וימנעו עצירות. דוגמאות טובות הן – גזר, גזר לבן, סלק, קולורבי, לפת וכיו"ב. 
בנוסף, אני ממליץ לצרוך באופן קבוע כלורופיל, המזין את הדם ומנקה את הגוף מרעלים.

3 - הימנעות מצריכה של מזונות יוצרי ליחה ומזון אלרגני 
הגבלת צריכתם של מזונות יוצרי ליחה היא כבר המלצה יותר ספציפית. מוצרי חלב ומוצרים המכילים חיטה הם יצרני הליחה משמעותיים ביותר. החלב הופך באופן ישיר לליחה בגופנו והחיטה נוטה להידבק בדפנות המעיים ומפריעה לפעילותם. חלב הוא מזון מרוכז ולכן הוא מצוין עבור תינוקות ופחות מתאים לאדם בוגר. פירות הדר גם הם יוצרי ליחה ולכן מומלץ לחלקנו להמעיט בצריכתם.

אז על פי העקרונות אפשר להתחיל לסכם, תזונה טובה היא תזונה שדלה בשומן, עשירה במזון צמחי, אנטי אוקסידנטי ועשיר בסיבים. כמובן, יחד עם זאת חשוב להימנע או להפחית משמעותית את צריכת הסוכרים, מוצרי החיטה, קפה, מזון מעובד, מזון מין החי (בשר, חלב וביצים). 
התזונה הטובה ביותר תכיל פירות, ירקות, קטניות וגרעינים ואגוזים. תזונה זו לא חייבת להיות משעממת ואם לעיתים קשה לכם אפשר מעט לחרוג ממנה.

כעת, נדבר על מספר מזונות המזיקים לנו ואתייחס בהרחבה למחלוקות שונות בנושאים תזונתיים שונים:

סוכרים - 
סוכר היא האנרגיה הבסיסית לכל תאי הגוף, אנו זקוקים לסוכר לכל פעילות פשוטה שאנו מבצעים. לכאורה, נראה כאילו מדובר בהליך פשוט אך חשוב להבין כי הגוף מתחיל בתהליך של משוב חוזר מאוד מורכב על מנת לשמור על ערכי סוכר תקינים. מנגנון זה מערב את המוח, הלבלב, הכבד, מערכת האדרנל ובלוטת התריס. משום שכל תא בגופנו דורש סוכר לצורך אנרגיה, כל המערכות בגוף תלויות בערכי סוכר תקינים. 
רמות סוכר גבוהות בדם (היפרגליקמיה), גורמות לדם להיות סמיך ותנועתו נפגעת, מצב זה גורם להפרשה מוגברת של אינסולין ויכול לגרום לסימפטומים נוספים כדוגמת תשישות, צמא, רעב מוגבר, ראייה מעורפלת, קוצר נשימה, בחילה ועוד. בטווח הארוך, יכולים להיווצר סימפטומים נוספים כדוגמת יובש בפה ובעור, שתן מוגבר, איבוד משקל, טרשת עורקים ועוד. 
רמות סוכר נמוכות בדם (היפוגליקמיה), משמעותה שדרישות האנרגיה של גופנו לא ממומשות, מאגרי הגליקוגן (מחסני הסוכר) בכבד נמוכים וסימפטומים אופיניים במצב זה הם עייפות, חולשה, עצבנות, חוסר שקט, הזעה, רעב מוגבר, סחרחורת, בלבול, כאבי ראש, רעד ועד עילפון.
אכילה מוגברת של סוכר, תגרום באופן זמני לעליית הסוכר בדם (היפרגליקמיה). במצב זה משתחרר אינסולין, הסוכר בדם יעבור חילוף חומרים מהיר על ידי תאי הגוף ואם לא נספק לגוף אספקה נוספת של סוכר, מה שיקרה זה מצב של היפוגליקמיה שמשמעותה רמות סוכר נמוכות בדם. 
התוצאה של אכילה מוגזמת של סוכרים היא שתמיד ננוע בין הקו של היפרגליקמיה להיפוגליקמיה. בטווח הארוך, תנודות קיצוניות אלה, יתישו ויבלבלו את האדנרל, הכבד, הלבלב ויפגעו במערכת העצבים המרכזית.
סוכרים ופחמימות פשוטות הם הגורמים לתנודות הקיצוניות במשק הסוכר בגוף. פחמימות מלאות אינן גורמות לתנודות קיצוניות כמו הפחמימות הפשוטות כיוון שהן יוצרות חיץ המאט את קפיצת הסוכרים בדם בזכות תכולת הסיבים שבהם. חלבון יכול לשמש כתחליף לסוכר כמקור אנרגיה ובנוסף משמש כמאזן ערכי סוכר גבוהים בדם
חשוב להימנע מסוכרים ופחמימות פשוטות ולהעדיף פחמימות מורכבות וחלבונים בכמות לא גבוהה. חלק מהאנשים מאזנים את רמות הסוכר שלהם ע"י דיאטה המבוססת על כמויות גבוהות של חלבונים, בעוד אחרים מאזנים את רמות הסוכר ע"י דיאטה המבוססת על פחמימות מורכבות המועדפת על פני. 
אז כיצד נזהה פחמימות מורכבות? מדובר לרוב בדגנים שכאשר אנו לועסים אותם הם לא הופכים למתוקים. כאשר אנו לועסים פחמימות פשוטות, כבר בפה, הרוק מתחיל בתהליך של שבירת שרשרת הפחמימות ומיד אנו מתחילים להרגיש טעם מתוק בפינו. 
חשוב ביותר שתשמרו על משק סוכר מאוזן בגופכם, סוכר לא מאוזן ותנודות גבוהות של סוכר בדם יכול להיות המקור לסימפטומים רבים שאתם חווים כדוגמת תשישות, דיכאון, מצבי רוח, מערכת חיסון ירודה, אלרגיות ועוד. 
רוב האנשים שסובלים מחוסר איזון במשק הסוכר המקור הוא הרגלי תזונה לקויים. לפני הכל, דאגו לשמור על רמות סוכר תקינותב גופכם. 
ישנן שיטות רבות העוזרות לאזן את משק הסוכר כמו דיקור וצמחי מרפא אך לפני הכל דעו כי הפיתרון האיזון צריך לבוא תחילה מכם ע"י השינוי התזונתי.
כשמשק הסוכר בגופכם יתאזן והרגשתכם תשתפר, תרשו לעצמכם מידי פעם מעט "לחטוף" משהו אך זכרו כלל חשוב –הקפידו לא לאכול פחמימות פשוטות על קיבה ריקה.
פירות הם מקור טוב לסוכר טבעי כיוון שהם מכילים כמות גבוהה של סיבים ולכן אין סיבה להימנע מהם כל עוד לא צורכים סוכרים ופחמימות פשוטות.

מוצרי חלב – 
האם ראיתי אי פעם בעל חיים השותה חלב מעבר לגיל ינקות ועוד חלב של בעל חיים אחר? 
קבוצת מוצרי החלב משתייכים לקבוצה מזונות הגורמת מין האנושי נזק רב. 
על פי הרפואה הסינית, צריכה קבועה של מוצרי חלב מעבר לגיל ינקות מביאה להיווצרות של לחות המפריע לתפקודן של מערכות רבות בגוף.
למוצרי חלב אחוז גבוה של שומן וכולסטרול, צריכת כמויות גדולות של חלב קשורה להתפתחות של מחלות רבות כדוגמת סוכרת, קטרקט, מחלות אוטואימיוניות, נשימה, עיכול ועוד. 
מוצרי חלב הם מוצרים אלרגנים ורעילים (מכיל אנטיביוטיקה והורמונים).
כל אדם הסובל מאלרגיות שונות או בעיות עיכול שיתחיל מהימנעות ממוצרי חלב, לפחות לזמן מה. 
אז מה קורה עם הסידן כולם שואלים, אספר לכם כי במדינות המזרח הרחוק כמו יפן לדוגמא, צריכת החלב הינה מזערית ולמרות זאת נדיר למצוא אנשים הסובלים מבריחת סידן או דילול עצמות וכאשר אוכלוסייה מהמזרח מבלה מספר שנים המדינה מערבית ומשנה את תזונתה בהתאם, בצורה מפליאה ביותר גם הם מתחילים לסבול מאיבוד סידן.
אז אם אתם עדיין חוששים מאיבוד סידן לאחר הפסקת מוצרי החלב, אספר לכם שצריכה יומית שלמזונות בסיסיים כמו שומשום, ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, ברוקרולי), עלים ירוקים, נבטים, אצות אגוזים, זרעים, קטניות ועוד יספקו לגופכם כמות סידן הגדולה במאות אחוזים מהכמות שבכוס שלמה של חלב. 
שומן ובשר דל שומן – 
אין עוררין על כך שגופנו זקוק לשומן, ההמלצה היא 10% שומן מסך כל תזונתנו היומית שזה בערך רבע מהצריכה של אמריקאי ממוצע כיום. גופנו זקוק לחומצות שומן לייצור הורמונים ותפקוד המוח. 
המקור הטוב ביותר עבורנו לשומן הוא מאגוזים וגרעינים המספקים לגופנו יחד עם השומן גם חלבונים וסיבים. לעומת שומן מין החי כדוגמת חמאה, גבינות ובקר. אני ממליץ במיוחד על צריכה יומית של שמן זרעי פשתן, שמן זית, שמן קוקוס ושמן אבוקדו.
למרות שיש בשרים או עופות הנחשבים דלי שומן, חשוב לדעת כי לרוב הוא מכיל אנטיביוטיקה והורמונים. גם אם מדובר במוצרים אורגנים, אנחנו עדיין נספוג מהם רעלנים.
מוצרים מין החי הכוללים גם ביצים ומוצרי חלב מתעכלים בצורה איטית, תהליך העיכול הרבה יותר מורכב ולכן גם גוזל אנרגיה רבה מגופנו. 

חומציות ובסיסיות המזון – 
רמת החומציות בגוף ובדם נמדדת בין 0-14 ph. רמת חומציות תקינה בדם היא 7.4ph. כאשר רמת החומציות בדם יורדת ל- 7.2ph, משמעות הדבר- מוות. רמת חומציות תקינה בגוף היא בין7-8 ph . המצב האידיאלי הוא ש-80% מתזונתנו תבסס על תזונה בסיסית וש- 20% מתזונתנו תהיה תזונה חומצית. בפועל, כיום, במדינות המערב, המצב הוא בדיוק הפוך - כך שרוב רובה של תזונת האדם מתבססת על תזונה חומצית ומעט מאוד על תזונה בסיסית.
 על פי מחקרים, כאשר הגוף חולה, רמת החומציות שלו יורדת מתחת ל-7 . משמעות הדבר היא, שככל שהגוף נוטה לחומציות יתר - כך נחלה יותר. עודף חומציות בגוף מביא בצורה ישירה לליבוי של דלקות שונות בגוף, החל מאלרגיות שונות, דלקות פרקים ועד למחלות לב, סוכרת וסרטן. 
במצב זה נשאלת השאלה, איך בכל זאת הגוף מצליח להתמודד עם 80% מזון חומצי ו-20% מזון בסיסי, שהרי כך אנו בעצם חיים שנים רבות... כאן בעצם נכנסת לתמונה חוכמתו הטבעית של הגוף לשרוד ולהישאר בחיים למרות כל התנאים. על מנת לסתור את החומציות - הגוף משאיר כמויות עצומות של נוזלים בסיסיים שהיו צריכים לצאת מהגוף החוצה. התוצאה היא שאנחנו מתחילים לתפוח ולהשמין ומכאן הדרך אל המחלה קצרה ביותר.

המחלוקת סביב צריכת חלבון – 
חינכו אותנו להאמין שאנחנו חייבים לאכול חלבונים ואם לא נעשה כך גופנו לא ישרוד. למען האמת, גופנו ישרוד מצוין עם חלבון שנקבל מתפוח אדמה בודד ביום. 
הבעיה בדיאטה עשירה בחלבונים היא שחלבונים הם שרשרת של חומצות אמינו הצריכות להתפרק לחומצת אמינו בודדת ההופכת לעוד חומצת אמינו שהגוף זקוק לה 
כל חומצות האמינו מכילות חנקן ויחד איתו יש עוד חומרים שגורמים להתשה ובזבוז אנרגיה של הגוף בתהליך הפירוק שלהם בדיאטה עשירה בחלבון. כל התהליך המטבולי הזה לאורך זמן מתיש את הגוף, פוגע בחילוף החומרים בגוף, בפעילות המעיים ועל פי הרפואה הסינית מתחיל ליצור "סתימות" בגוף. חלבונים מין החי מקצינים מצב זה ועלולים לגרום למחלות. 
היתרון היחידי בחלבונים מין החי הוא שהוא מספק לנו את כל 10 חומצות האמינו ההכרחיות לגוף ממזון בודד. לחלבון סויה חסרות 2 חומצות אמינו ולכן חלבון זה אינו מושלם אולם אכילת סויה יחד עם אורז מספקת לנו את כל 10 חומצות האמינו מבלי לבזבז אנרגיה מיותרת ולהתיש את הגוף.
חלבון ממקור צמחי הוא הטוב ביותר עבורנו. דוגמא לחלבון צמחי הוא אדממה (פולי סויה) הן מקור מצוין לחלבון צמחי. היתרון של אדממה הוא שמלבד לחלבונן היא מכילה פיטו אסטרוגנים שמונעות וגם עוזרות בסימפטומים שלגיל המעבר. 
ההמלצה לאכול חלבונים בבוקר ובצהריים להימנע מאכילת חלבון בשעות הלילה.

מזון טרי (חי) או מזון מבושל?
בנושא זה ישנן גישות שונות. על פי הרפואה הסינית, ההמלצה היא להימנע ממזון חי ומשקאות קרים. הסינים מסתכלים על מערכת העיכול כאל תנור שכוחו נובע מתוך המזון שהוא מעכל, אין מערכת חיצונית שמספקת עבורנו אנרגיה זו. 
כאשר אנו אוכלים מזון חי, אנו מקשים על תהליך העיכול וזו הסיבה שהסינים מעדיפים מזון מבושל אל פני מזון טרי. אכילה מוגזמת של ירקות טריים מחלישה את מערכת העיכול ויכולה לגרום בטווח הרחוק לספיגה לקויה.
מצד שני, בישול יתר יגרום לאיבוד של רכיבים תזונתיים ולכן בישול קצר או אידוי היא הדרך הטובה ביותר לשמור על הרכב תזונתי ומצד שני לא לפגוע במערכת העיכול. 
מים
גופנו מכיל כ 70% מים, אחד מתפקידיו המרכזיים של המים בגופנו הוא כחלק ממנגנון של טיהור וניקוי הגוף. לכן מובן שאנו חייבים לחדש באופן שותף את המים בגופנו. אנשים רבים ממש על הגבול של התייבשות והם אינם מבינים זאת אפילו כאשר הם סובלים מיובש או עצירות.
ההמלצה היא לשתות 10-12 כוסות מים ביום. ההמלצה הזו מתייחסת למים ולא לנוזלים אחרים.
 
סיכום המלצות לתזונה נבונה ונכונה – 
אכלו מגוון רחב של מזונות על מנת לספק לגוף את כל צרכיו התזונתיים.
התבססו על מזונות דלי שומן, צמחיים, ירקות, פירות, אגוזים, גרעינים וקטניות.
הגדילו את צריכתם של עלים ירוקים וירקות שורש.
אכלו מזון פשוט, אורגני וצמצמו למינימום מזון מעובד.
על תדלגו על ארוחת הבוקר ושלבו בה חלבונים.
בשלו את מזונותיכם, הפחיתו את כמויות הסלט הטרי והימנעו ממשקאות קרים.
אכלו באופן מסודר, סגלו לעצמכם סדר יום של אכילה.
תהנו מהאוכל, אכלו לאט ולעסו עד שהמזון עופך לנוזלי בגוף. צורת האכילה חשובה לא פחות מסוג האוכל שאתם אוכלים.
הוסיפו לארוחה תבלינים מתונים כמו בזיליקום, אורגנו, מרוה, זעתר, אלה יעזרו לתהליך העיכול (תבלינים חריפים יפגעו בתהליך העיכול)
שתו מיצי פירות או חליטות צמחים במקום קפה או משקאות מוגזים בשעות הצהריים/ אחה"צ הקשות.
השתדלו לא לשתות בזמן ארוחה, מומלץ לשתות לפני או חצי שעה לאחר הארוחה, שתייה בזמן הארוחה מדללת את חומצות הקיבה ופוגעת בעיכול.
הפחיתו ממזון שומני ומטוגן בשמן, השתמשו במקום בשמן פשטן, זית, קוקוס ואבוקדו.
הפחיתו סוכרים, קמח לבן ומוצריו, קפה, אלכוהול, מוצרי חלב, בשר וביצים. 
אין דיאטה מושלמת לאדם מסוים, אנחנו צריכים לחוות, לנסות ולמצוא מה הכי טוב עבורנו!

זכרו, אנו אוכלים כדי לחיות ולא הפוך!